בני זוג רבים חשים אכזבה כאשר האדם שנראה מי שבין אותם יותר מכל זוהר ומקסים מתחיל להקשות על חייהם. אחד הקשיים שרוב הזוגות חווים הם מאבקי כוח. לו ידעו שזה יכול להיות שלב חולף היו מקבלים אותו ביתר קלות.
שלב מאבק הכוחות מגיע לאחר שלב ההתאהבות ושלב האהבה.
מרכיבים של מאבקי כוח יכולים להתבטא במעברים מהירים בין קרבה ומרחק ובהרגשה של אחד מבני הזוג שהאחר חזק יותר ביכולתו לקבוע את המעברים. ביטויים אחרים הם שליטה בכסף או הרגשה שמי שמרויח יותר חזק יותר. שימוש בשליטה בכסף עלול להכניס אנשים לקיבעון וסביר שהיה חלק מנורמות שהובאו ממשפחות המוצא. הבדלים "תרבותיים" בסגנון גידול הילדים מקבלים אופי של מאבק בין בני הזוג כאשר כל אחד מהם משוכנע שהאחר טועה.
שלב זה מסייע לצאת מפנטזיות ומבטא חוסר רצון לתת הכול. בני הזוג רבים על אותם נושאים שקודם משכו אותם זה לזה. אחת מהמטרות של הדרכת הורים וייעוץ זוגי היא ללמוד איך לריב, חשוב לא לדרדר את המצב ולא להיכנס לעלבונות קשים רק כדי לנצח. התעלמות או התנתקות במהלך ויכוח לא מקדמים את המאבק.
מקצת מהאנשים מקלים על עצמם בשלב מאבק הכוח על ידי מעבר מודע באופן חלקי
לשלב העצמיות-
ההבנה המתפתחת שבן או בת הזוג לא יכולים לפתור את כל הבעיות יכולה להביא למבנה יציב הכולל געגועים לאינטימיות. פיתוח עצמיות, ביטחון ומודעות לכוחות. זו הההזדמנות לחוש יכולות ביטוי עצמי בסביבה שמחוץ לבית או באופן שאינו מאיים על בן הזוג האחר.
בין אם הכירו בני הזוג בשלבים קודמים בכך שהם מקיימים הסכם זוגיות בלתי כתוב ובין אם לא שינויים כאלו יוצרים באופן מעשי הסכם חדש,
היוצרות חוזה אחר פותחת סוג חדש של הידברות. בשלב זה יש נטייה לסוגים שונים של אינטימיות בין גברים לנשים. נשים זקוקות לאינטימיות רגשית וגברים לאינטימיות מינית. לפעמים יש התאמה בין בני המינים ביחס לסוג האינטימיות.
המתח בין יציבות לבין שינוי הקיים כחשש אצל רוב הזוגות מסייע לחזרה לאיזון. מי שאינו חושש משינוי מייצר יציבות אצל מי שחושש משינוי, למרות זאת יש צורך בהבנה שאין לשחק עם פחדיו של האחר, זהו סוג של הבנת השיתוף הקיים בין בני זוג ויש בו כוח חדש לזוגיות.
סמדר נבו, מדריכת הורים, מלווה משפחות ומאמינה בשינוי דפוסי הזוגיות דרך ההורות. עזרה מותאמת אישית במודל שבניתי תאפשר לכם להיות ההורים שאתם רוצים ויכולים ולהתחיל את יחסיכם הזוגיים מחדש